top of page

Vastzittend slijm

Vastzittend slijm is een veel voorkomend probleem. In de bovenste luchtwegen ontstaat het meestal na een verkoudheid of griep en in de onderste luchtwegen door ontstekingsreacties als gevolg van astma, bronchitis of COPD.

Ontstekingen maken het slijm taai en plakkerig en het vindt daardoor moeilijk de weg naar buiten. De aandoening van de slijmvliezen in de neusbijholten en zich vullen met dik slijm noemen we ook wel sinusitis of bijholteontsteking.

Hoe kan zouttherapie helpen?

De inademde zoute lucht maakt het (taaie) slijm los zodat het makkelijker kan weglopen of worden opgehoest., Het remt ontstekingsreacties af waardoor de zwellingen van de neus- en keelslijmvliezen afnemen. Ook dood het nog aanwezige bacteriën en virussen die zich in het slijm hebben genesteld.

Bij je verblijf in de relaxte en sfeervolle ruimte van onze Zoutkamer kun je elke sessie 60 minuten heerlijk ontspannen op één van de comfortabele ligstoelen. Bij iedere ademhaling dringen minuscuul kleine zoutdeeltjes diep de luchtwegen binnen en zorgen voor het heilzame effect van Zouttherapie.

Het is 100% natuurlijk en medicijnvrij en daarom ook heel geschikt voor kinderen. 


De belangrijkste voordelen van Zouttherapie bij vastzittend slijm zijn:

  • remt ontstekingen af 

  • dood aanwezige bacteriën

  • maakt het (taaie) vastzittende slijm los

  • minder benauwd, meer lucht

  • zwellingen neusslijmvlies verminderen

  • opbouwen van weerstand

Nieuwsgierig geworden?

Twijfel je maar ben je toch nieuwsgierig geworden of zouttherapie wel wat voor jou is? Dat begrijpen wij en daarom bieden we de mogelijkheid een eerste kennismaking tegen een gereduceerd tarief te ervaren. We leggen uit wat zouttherapie is en beantwoorden je vragen. Bel ons voor een afspraak.

bottom of page