top of page

Kinderen

Zouttherapie is een 100% natuurlijke en medicijnvrije therapie zónder bijwerkingen en al geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden. Jonge kinderen reageren veelal snel op natuurlijke behandelwijzen en er zijn vaak na enkele sessies al verbeteringen waar te nemen. Op langere termijn is verdere afname van klachten te verwachten en kan eventuele medicatie (in overleg met de arts) worden afgebouwd.

Bij jonge kinderen is kroep een heel vervelend en soms angstig luchtwegprobleem. Het volgt meestal op een verkoudheid of griep. De stembanden zijn opgezet en dat geeft (ernstige) benauwdheidsklachten. Een aantal sessies in de zoutkamer kan binnen korte tijd aanzienlijke verbetering van de klachten geven.

Luchtwegproblemen

Kinderen hebben relatief gezien meer problemen met hun luchtwegen dan ouderen. De belangrijkste redenen hiervan zijn:

  • Organen (o.a. de longen) bij kinderen zijn tot ongeveer hun 9e levensjaar nog volop in ontwikkeling en daardoor gevoeliger voor gevolgen van vervuiling

  • Trilhaartjes in de luchtwegen zijn bij kinderen nog niet volgroeid waardoor hun longen minder capaciteit hebben om vervuiling 'naar buiten te werken'.

  • Kinderen zijn nog klein en verkeren daardoor op een leef- en ademhalingsniveau wat dichter bij de grond is dan ouderen. Bekend is dat de meeste luchtvervuiling zich bevindt op de (lage)  hoogte van de uitlaat van auto’s en de lucht daar minder gevoelig is voor de wind.

  • Longen van kinderen zijn nog niet volgroeid en daarom hebben kinderen een hoger ademhalingsritme en halen meer 'vervuiling' naar binnen dan volwassenen.

Spelen in de zoutkamer

In de zoutkamer is voor (jonge) kinderen ruime gelegenheid om te spelen. Ze ervaren Zouttherapie als een (strand)uitje of spelen spelletjes en vermaken zich dikwijls prima. Luchtweg- en huidproblemen verminderen op deze manier spelenderwijs.  

Gratis begeleiding

Tot en met 10 jaar is de verplichte begeleiding van een ouder of volwassene inbegrepen. Uw kind kan zich op deze manier veilig en vertrouwd in de Zoutkamer begeven. In de leeftijd van 11 t/m 14 jaar heeft één begeleidende ouder/volwassene recht op 50% korting.

Nieuwsgierig geworden?

Twijfel je maar ben je toch nieuwsgierig geworden of zouttherapie wel wat voor jou is? Dat begrijpen wij en daarom bieden we de mogelijkheid een eerste kennismaking tegen een gereduceerd tarief te ervaren. We leggen uit wat zouttherapie is en beantwoorden je vragen. Bel ons voor een afspraak.

Proefsessie: € 5,- p.p.

Bel voor afspraak : 036 - 523 05 04

bottom of page