top of page

COPD

Zouttherapie (ofwel Halotherapie) is een 100% natuurlijke inhaleringsmethode zonder bijwerkingen. Een kuur in de zoutkamer vermindert in veel gevallen benauwdheidsklachten van COPD aanzienlijk. Meer lucht en makkelijker ademen maakt dat dagelijkse handelingen en inspanningen minder energie kosten en de levenskwaliteit een positieve impuls krijgt. 

Ben je een (ex-)roker dan zijn de luchtwegen en bronchiën veelal (nog) vervuild met teerdeeltjes en is het natuurlijk reinigingsproces van de longen ernstig verstoord en slijm zich ophoopt. Chronische ontstekingen maken het slijm taai en plakkerig zodat het lastig ophoesten is. Zouttherapie  remt ontstekingen af en lost overtollig slijm op waardoor het  makkelijker ophoestbaar is. Je zult merkbaar meer lucht krijgen en het zal de vitaliteit doen toenemen. 

Daarnaast werkt zouttherapie preventief en vergroot het de weerstand tegen nieuwe aandoeningen en ontstekingen, dit vaak veroorzaakt door bacteriën en virussen die in het overvloedige slijm een ideale voedingsbron hebben. Zout dood de bacteriën en virussen en vermindert zo de kans op ontstekingen.

Hoe kan zouttherapie helpen?

Bij je verblijf in de relaxte en sfeervolle ruimte van onze Zoutkamer kun je elke sessie (60 minuten) heerlijk ontspannen op één van de comfortabele ligstoelen. Bij iedere ademhaling dringen minuscuul kleine zoutdeeltjes diep de luchtwegen en bronchiën binnen en zorgen voor het heilzame effect van Zouttherapie.

De belangrijkste voordelen van Zouttherapie bij COPD zijn:

  • remt ontstekingen af

  • dood aanwezige bacteriën en virussen

  • reinigt de luchtwegen

  • lost overtollig slijm op

  • makkelijker ophoesten van slijm

  • opbouwen van weerstand

  • minder benauwd, meer lucht

  • toename vitaliteit

Nieuwsgierig geworden?

Twijfel je maar ben je toch nieuwsgierig geworden of zouttherapie wel wat voor jou is? Dat begrijpen wij en daarom bieden we de mogelijkheid een eerste kennismaking tegen een gereduceerd tarief te ervaren. We leggen uit wat zouttherapie is en beantwoorden je vragen. Bel ons voor een afspraak.

bottom of page