top of page

Allergie

Zouttherapie biedt al na een aantal sessies verlichting bij mensen die last hebben van allergieën, zoals onder andere hooikoorts. Het werkt ook preventief om herhaling te voorkomen. Allergische reacties van ons lichaam op allergenen (bijv. pollen, stuifmeel of andere stofjes in de lucht) leiden tot irritaties aan de (neus)slijmvliezen.

Eventuele overgevoeligheid van de luchtwegen is vaak aangeboren en gaat in veel gevallen samen met de aanleg van allergie. We spreken dan van 'allergische astma'. Mensen met allergische astma zijn vaak overgevoelig voor prikkelende stoffen (allergenen, rook, luchtvervuiling, etc.).

Hoe kan zouttherapie helpen?

Een kuur in de Zoutkamer zorgt ervoor dat symptomen van allergiën zoals verstopte luchtwegen, hoesten, jeuk en niezen verminderen en soms zelfs helemaal kunnen verdwijnen. De belangrijkste voordelen van Zouttherapie bij allergieklachten zijn:

  • het dood aanwezige bacteriën en allergenen

  • neusslijmvliezen komen tot rust

  • minder jeuk

  • overtollig slijm lost op 

  • opbouwen weerstand

  • minder benauwd, meer lucht


Lange termijnstudies in Rusland over een periode van 10 jaar geven blijk van een opmerkelijke verbetering van de toestand van allergiepatiënten. Dit heeft ertoe geleid dat Halotherapie erkend is als een officiële allergiebehandeling door het Russische ministerie van gezondheid en andere instanties in Europa.

Nieuwsgierig geworden?

Twijfel je maar ben je toch nieuwsgierig geworden of zouttherapie wel wat voor jou is? Dat begrijpen wij en daarom bieden we de mogelijkheid een eerste kennismaking tegen een gereduceerd tarief te ervaren. We leggen uit wat zouttherapie is en beantwoorden je vragen. Bel ons voor een afspraak.

bottom of page