top of page

Bronchitis

Bronchitis ontstaat vaak na een verkoudheid of griep als bacteriën of virussen in de bronchiën ontstekingen veroorzaken. Slijmvliezen gaan als reactie hierop meer slijm  produceren. Bij te veel slijm plakken de trilhaartjes aan elkaar en stagneert het natuurlijk proces van slijmafvoer. In het opgehoopte slijm kunnen bacteriën en virussen zich eenvoudig vermenigvuldigen. Het slijm wordt dikker en de doorstroming van lucht vermindert waardoor het ademen moeilijker gaat.

Door het slijm en irritatie in de longen zult u vaker gaan hoesten. Om het risico van littekenvorming bij ontstekingsreacties in de longen te voorkomen is het van belang om de afvoer van overtollig slijm zo snel mogelijk op gang te brengen.

Hoe kan zouttherapie helpen?

Zouttherapie remt ontstekingen en dood aanwezige virussen en zorgt ervoor dat virussen zich minder makkelijk kunnen nestelen.. Met het inademen van het zout slinken de gezwollen slijmvliezen en verruimen de luchtwegen zich door zich te ontdoen van het overtollige slijm met daarin de afvalstoffen van ontstekingen, bacteriën en virussen. Het ophoesten van slijm zal makkelijker gaan en ruimer kunnen ademen.

Je verblijft elke sessie (60 minuten) in de relaxte en sfeervolle ruimte van onze Zoutkamer waarin je heerlijk kunt ontspannen op comfortabele stoelen. Bij een rustgevend muziekje dringen bij elke ademhaling telkens minuscuul kleine zoutdeeltjes diep de bronchiën binnen en zorgen voor het heilzame effect van zouttherapie.

De belangrijkste voordelen van zouttherapie bij bronchitis zijn:

  • remt ontstekingen af 

  • dood aanwezige bacteriën 

  • reinigt de luchtwegen 

  • lost overtollig slijm op 

  • makkelijker ophoesten van slijm

  • opbouwen van weerstand

  • minder benauwd, meer lucht

  • toename vitaliteit

 

Is de ontsteking permanent dan spreken we van chronische bronchitis en dat geeft bijna dagelijkse klachten in de vorm van hoesten, slijm opgeven en benauwdheid. Chronische bronchitis en longemfyseem vormen samen COPD.

Nieuwsgierig geworden?

Twijfel je maar ben je toch nieuwsgierig geworden of zouttherapie wel wat voor jou is? Dat begrijpen wij en daarom bieden we de mogelijkheid een eerste kennismaking tegen een gereduceerd tarief te ervaren. We leggen uit wat zouttherapie is en beantwoorden je vragen. Bel ons voor een afspraak.

bottom of page