Psoriasis

Psoriasis is een veel voorkomende, niet-besmettelijke, huidaandoening en is meestal chronische van aard. Kenmerken zijn rode plekken, huidschilfers, jeuk en soms pijn. De klachten variëren in de tijd gezien sterk waarbij verbetering en verergering elkaar afwisselen. Psoriasis wordt veroorzaakt door overproductie van cellen in de buitenste huidlaag met als gevolg vele kleine ontstekingen van de huid.

Hoe kan zouttherapie helpen?

Zouttherapie (ofwel Halotherapie) is een natuurlijke behandeltherapie om symptomen van psoriasis aanzienlijk te verminderen. Een verre reis naar de Dode Zee is dan niet meer nodig.

Bij je verblijf in onze relaxte en sfeervolle ruimte kun je elke sessie (60 minuten) ontspannen op één van de comfortabele ligstoelen. In de steriele omgeving van de Zoutkamer zal de huid bij het in contact komen met het droge aerosolzout substantiële verlichting van de klachten kunnen geven. Hierbij dienen de huiddelen, waarop psoriasis zich uit, wel vrij van kleding gemaakt worden. 

 

De belangrijkste voordelen van Zouttherapie bij psoriasis zijn:

  • het remt ontstekingen af

  • reinigt je huid

  • brengt je huid tot rust

  • de jeuk neemt af

  • stimulering doorbloeding van de huid

  • herstelproces van de huid verbetert

 

Als psoriasis (ook) op de meer intieme delen van het lichaam voorkomt dan houden wij daar met de indeling van de sessies zoveel mogelijk rekening mee, én gaan daar vanzelfsprekend zeer discreet mee om. Een ligbedje is in de Zoutkamer beschikbaar om ook de achterzijde van het lichaam goed te kunnen behandelen.

Nieuwsgierig geworden?

Twijfel je maar ben je toch nieuwsgierig geworden of zouttherapie wel wat voor jou is? Dat begrijpen wij en daarom is een eerste kennismaking gratis en geheel vrijblijvend. We leggen uit wat zouttherapie is en beantwoorden je vragen. Bel ons voor een afspraak.