top of page

Eczeem

Eczeem is een verzamelnaam voor een groot aantal verschillende huidaandoeningen. De meeste eczeem vormen jeuken, maar lang niet alle jeukende aandoeningen zijn eczeem.

Bij milde vormen van eczeem is de huid droog, schilferig, rood en jeukt het. In ernstige gevallen ontstaan er ook korstvormingen en bloedingen, met het risico op infecties. Vaak ook bultjes, soms blaasjes. Juist het tegelijk voorkomen van meerdere symptomen past bij eczeem.

Hoe kan zouttherapie helpen?

Zouttherapie Almere biedt een natuurlijke behandeltherapie om de symptomen van eczeem tegen te gaan. Bij je verblijf in onze relaxte en sfeervolle ruimte kun je elke sessie (60 minuten) heerlijk ontspannen op één van de comfortabele ligstoelen. In de steriele omgeving van de Zoutkamer zal de huid in contact met het droge aerosolzout in veel gevallen een aanzienlijke verlichting van de klachten kunnen geven.

De belangrijkste voordelen van Zouttherapie bij eczeem zijn:

  • het remt ontstekingen af

  • dood bacteriën en schimmels

  • reinigt de huid (anti-bacterieel)

  • brengt je huid tot rust

  • minder jeuk

  • stimulering doorbloeding van de huid

  • huid wordt zachter en egaler

 

Wanneer het eczeem (ook) op intieme delen van het lichaam aanwezig is dan houden wij daar met de indeling van de sessies zoveel mogelijk rekening mee en gaan daar vanzelfsprekend zeer discreet mee om. Een ligbedje is in de Zoutkamer beschikbaar om ook de achterzijde van het lichaam goed te kunnen behandelen. Is er naast eczeem ook sprake van allergische of astmatische klachten dan geeft een kuur in de zoutkamer ook voor deze aandoeningen verlichting.

Atopisch eczeem (of atopische dermatitis) is een vorm van eczeem die voornamelijk optreedt tijdens de kinderleeftijd en is er een grote kans dat het op latere leeftijd vanzelf verdwijnt. Het eczeem kan echter ook chronisch voortduren of later terugkomen. Kinderen met atopisch eczeem hebben een aanleg om allerlei allergieën te ontwikkelen, bij voorbeeld voor huisstof, of graspollen, of kattenharen, en andere aandoeningen. Deze aanleg is erfelijk en wordt atopie genoemd. Wie atopisch is, kan in de loop van het leven last krijgen van allerlei klachten die daar bij horen, zoals atopisch eczeem, hooikoorts of astma.

Nieuwsgierig geworden?

Twijfel je maar ben je toch nieuwsgierig geworden of zouttherapie wel wat voor jou is? Dat begrijpen wij en daarom bieden we de mogelijkheid een eerste kennismaking tegen een gereduceerd tarief te ervaren. We leggen uit wat zouttherapie is en beantwoorden je vragen. Bel ons voor een afspraak.

bottom of page