Kopie%20van%20Psoriasis_edited.jpg

Psoriasis

Psoriasis is een veel voorkomende, niet-besmettelijke, huidaandoening en is meestal chronische van aard. Kenmerken zijn rode plekken, huidschilfers, jeuk en soms pijn. De klachten variëren in de tijd gezien sterk waarbij verbetering en verergering elkaar afwisselen. Psoriasis wordt veroorzaakt door overproductie van cellen in de buitenste huidlaag met als gevolg vele kleine ontstekingen van de huid.

Atopic-Dermatitis.jpg

Eczeem

Eczeem is een verzamelnaam voor een groot aantal verschillende huidaandoeningen. De meeste eczeemvormen jeuken, maar lang niet alle jeukende aandoeningen zijn eczeem.

Bij milde vormen van eczeem is de huid droog, schilferig, rood en jeukt het. In ernstige gevallen ontstaan er ook korstvormingen en bloedingen, met het risico op infecties. Vaak ook bultjes, soms blaasjes. Juist het tegelijk voorkomen van meerdere symptomen past bij eczeem.

Psoriasis.jpg

Overige huidklachten

Naast psoriasis en de vele vormen van eczeem kan zouttherapie ook bij andere huidproblemen verlichting van je klachten bieden. Informeer naar de mogelijkheden en neem vrijblijvend contact met ons op.